Het verhaal van de Nanking Cargo
 

De 'Nanking Cargo' is een scheepslading Chinees porselein. Rond 1750 vertrok er een VOC schip uit Zeeland om goud, thee en porselein te gaan halen in de Oost. Op de terugweg naar Middelburg verging het schip in de Chinese Zuidzee. Wel 80 jongens en mannen verdronken, 32 overleefden het. Hun verhalen werden in Batavia geboekstaafd. De lading, thee, goud en veel bordjes en kommetjes, zonk naar de bodem en bleef daar meer dan 200 jaar liggen, beschermd onder de dikke laag thee. Het porselein werd in 1986 opgedoken en voor miljoenen verkocht bij Christie's.

De veilinglots werden ingedeeld naar de motieven op het porselein. Zeeuws Blauw heeft een aantal van die motieven nu op oesters geschilderd. Met deze oesters is een unieke verzameling te maken van de Nanking Cargo. Bij het servies passend is er zo een heel bijzondere tafeldekking of toonkast te creeëren of een wonderschoon geschenk te geven.

De beste vakmensen werken hieraan. Hun initialen staan onderop de Zeeuws Blauwe Nanking Cargo oesters. In 2040 hoopt de Zeeuws Blauw naar China te reizen om daar de hele serie te tonen en de lange reis van de Nanking Cargo rond te maken.

De Nanking oesters zijn op bestelling leverbaar. De levertijd binnen Nederland is 3 tot 4 weken.

Deze oesters worden verpakt met bijgaand een boekje met daarin een echtheidscertificaat met het type, de maker en het verhaal van de Nanking Cargo.

Sorteer op
Sorteer op
© 2016 - 2022 Zeeuws Blauw | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel